Link

Op 8 januari 2005 was het zover : de voorpublicatie van het eerste Link-album, getiteld Het zesde gebod in Het Belang van Limburg en de Gazet van Antwerpen. Op donderdag 3 maart liep het verhaal ten einde in de kranten en was nadien in albumvorm uitkomen op 6 april 2005 in België, Nederland en Frankrijk, Canada en Zwitserland.

Link, met als hoofdfiguren de politiespeurders Fleur en Tibo, is een detectivereeks die door spanning, actie, avontuur en humor gekenmerkt wordt. Er is duidelijk evolutie te zien tussen album 1 en album 2. Inmiddels werd de reeks na twee albums stopgezet.

1. Het Zesde Gebod

Dertien jaar geleden werd graaf De Maerschalk vermoord in zijn eigen kasteel.
Benjamin, zijn toen negenjarig zoontje, was ongewild getuige van de afschuwelijke dood van zijn vader. Getraumatiseerd door dit vreselijke gebeuren wordt hij opgenomen in een psychiatrische instelling.

Dertien jaar later : in de kamer van het ziekenhuis waar Benjamin al die jaren al verpleegd wordt, treft men het lijk aan van zijn dokter. Benjamin is gevlucht…
De hoofdinspecteur van de plaatselijke politie geeft zijn jonge speurders Fleur en Tibo de opdracht de moord te onderzoeken. Ze krijgen, niet echt naar de zin van Tibo, assistentie van Brill, de blinde inspecteur op rust, die destijds het onderzoek van de moord op graaf De Maerschalk leidde.

2. In hart en nieren

Tibo en Fleur, de twee jonge rechercheurs, maken de overstap van de lokale naar de federale politie. Bert Nauwelaars, hun nieuwe hoofdcommissaris en tevens vroegere buurjongen van Tibo, wordt bij een undercoveroperatie ernstig verwond. Tibo en Fleur gaan verbeten achter de vermoedelijke daders aan.

Brill, de blinde en ervaren ex-topspeurder, is met gekke Tommy als assistent een bescheiden detectivebureau opgestart. Ze werken samen aan een mysterieuze zaak. Wanneer Brill ontvoerd wordt, snellen Tibo en Fleur ter hulp. Al gauw ontdekken ze dat er verbanden zijn tussen hun dossier en dat van Brill en Tommy.

Tibo heeft intussen nog andere kopzorgen. Zijn grootmoeder heeft dringend een nieuwe nier nodig om te kunnen overleven.