Personages

Peck

Peck echter komt uit de arbeidersklasse en is niet begaan met zijn imago. Toch oogt hij niet onknap en laat Emma hem niet onbewogen. Emma krijgt na een paar verhalen echter gevoelens voor Peck wat soms voor een erotisch getinte aantrekkingskracht zorgt tussen de twee hoofdrolspelers, wat de verhaallijnen nog boeiender gaat maken.

De leeftijd van Peck is niet geweten omdat hij er geheimzinnig over doet. Men weet ook niet precies waar hij vandaan komt. Bij zijn geboorte is zijn moeder overleden en zijn vader heeft hem op vijfjarige leeftijd achtergelaten in een weeshuis. Als hij 16 jaar is, wordt hij geadopteerd door zijn grootmoeder, waar hij nu nog steeds woont. Zijn vader is en dronkelap geworden zal vroeg of laat ooit zijn pad weer kruisen. Het zal dan een hard weerzien zijn…

Peck is eventjes rechercheur geweest bij de federale politie bij de sectie moord. Hij heeft een hoog Fear-Factor gehalte en deinst voor weinig terug.

Peck is een filmfreak. Hij kan genieten van een goede film, samen met een glaasje wijn.

Peck heeft ook steeds zijn “Taurus 9mm” bij zich. Hij heeft dan ook een voorliefde voor wapens en heeft er ook veel kennis van.

Peck’s lievelingsgerecht zijn hamrolletjes met witloof, overgoten met kaassaus.

Maxim

Maxim (Maximiliaan) wordt om de haverklap verliefd op vrouwelijk schoon. Daarom dat hij het goed kan vinden met Emma. Hij is zeker geen lefgozer en valt flauw bij het zien van bloed. Toch wil hij vaak de held uithangen, wat hem soms nog lukt ook. Want zijn ideeën zijn soms om gek te verklaren. Zijn uitvindingen en nieuwste high-tech snufjes komen vaak van pas bij de opdrachten die Peck en Emma vaak moeten doorstaan.

Maxim heeft een hekel aan sigaretten en vooral de sigaren van zijn vader. Van de drank blijft hij ook beter af, want hij is heel snel “lichtjes”…

Maxim woont bij zijn vader, boven het kapsalon.

Hij komt ook steeds netjes voor de dag tot tegenstelling van Peck die eerder een sloddervos is tot ergernis van Maxim.

Ohja, Maxim is snel… geïrriteerd!

Emma

Emma is knap, populair en 22 lentes jong. Zij is de vaste partner van Peck (Timoti).

Ze heeft een diploma van Forensisch expert en criminologie, wat soms van pas komt op hun vele missies waar er af en toe wel eens “dead body” te vinden is. In goede, of minder goede staat.

Emma kan haar eigen mannetje staan en komt soms verassend uit de hoek door de leiding te nemen, tot ergernis van Peck.

Ze is opgegroeid in Edinburch (Schotland) waar haar ouders en oudste zus nog steeds wonen. Haar vader is chirurg en haar moeder is advocate. Kortom, ze is van goed afkomst. Al zijn er de laaste tijden wat barsten in het huwelijk van haar ouders.

Emma woont in een appartementje in het hartje van Brussel, niet zo ver van Peck zijn bescheiden huisje.

Emma komt ook steeds goed voor de dag met haar mooie uiterlijk en heeft veel aanhang van de mannelijke kant. Of komt dat door haar parfum “j’adore” van Dior die ze steevast op heeft…

Emma houdt van lekker eten en kookt dan ook heel graag.

Brunetti

Brunetti is de oudste van het viertal. Hij heeft de leiding over Figaro. Ondanks dat hij al 59 jaar is, komt hij nog goed voor de dag.

Hij was vroeger een echte rokkenfeller en is nu nog steeds een gentleman als er vrouwen in de buurt zijn, al komt hij soms nors over. Hij is gierig, houd van goede sigaren (Villa Zamoranos) en een goed glas whisky. Die whisky laat hij zich meestal trakteren.

Zijn vrouw is enkele jaren geleden overleden aan zeldzame spierziekte. Brunetti praat dan ook bijna nooit over zijn privéleven. Van zijn privéleven weten we enkel dat hij een zoon Maxim heeft. Brunetti noemt hem liever Maximiliaan, waar Maxim een hekel aan heeft.

En hoewel Brunetti van Italianse afkomst is, lust hij absoluut geen pasta’s, toch heeft hij een Bourgondische levensstijl.